Güzel Sanatlar Fakültemizde 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı.

2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılını Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları kapsamında akademik birimlerimizi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan,  Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Güzel Sanatlar Fakültesi akademik ve idari personeliyle bir araya geldi.

Toplantı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler’in bilgilendirme sunumu ile başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler, istatistiki veriler paylaştığı sunumunda akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, teknik ve fiziki imkanlar, kariyer etkinlikleri, yapılan akademik ve sosyal faaliyetler ile gelecek yıl plan ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulunarak Güzel Sanatlar Fakültesi hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, ‘’Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Güzel Sanatlar Fakültemizin fiziki ve teknik imkanlarını daha fazla geliştirmek için sürekli istişare halindeyiz. Taleplerinizi yerine getirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, ‘’ Üniversitemize katkılarınız sebebiyle teşekkür ederim. Öğrencilerimizin sadece mesleki anlamda değil psikolojik anlamda da yanlarında olmalıyız. Bu konuda bütüncül ve hassas yaklaşarak bir politika üretmek gerekiyor. Bu konuda siz değerli akademisyenlerimizin de daha hassas olmasını bekliyoruz. Katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ederim‘’ dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “ Merhaba arkadaşlar, Prof. Dr. Ayşe Güler ile Kırıkkale 2053 Arama Konferansı’nda beraber çalışma fırsatımız oldu. Pozitif bir insan olması yönüyle çok şanslısınız. Ne zaman sanatla ilgili yardıma ihtiyacımız olsa hemen yardımımıza geliyor. Güzel Sanatlar Fakültemizin  katkısının en çok olduğu alanların başında kütüphanemiz geliyor. Bu anlamda sizlere çok teşekkür ediyorum. Elektronik ve basılı kitaplar sayımızı sürekli yükseltiyoruz, güncellenen kütüphane koleksiyonumuz, veri tabanı aboneliklerimizle birlikte yaklaşık 700 bin kitaba 60 bin civarında da dergiye ulaştı. Benim deyimimle ‘yaşayan kütüphaneler, nefes alan mekanlar’ çalışmalarımızda bize önemli destekler veren Prof. Dr. Ayşe Güler’e ve sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum’’ diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan,“Değerli hocalarım ve kıymetli idari personelimiz, 2023 faaliyetleri için Dekanımız Prof. Dr. Ayşe Güler’in şahsında hepinize teşekkür ediyorum. 2024 yılının da başarılı geçmesini temenni ediyorum. Güzel Sanatlar Fakültemizde Sayın Rektörümüzün teveccühüyle 7 aya yakın dekanlık yaptım. O günden bugüne akademik ve idari anlamda daha zenginleşmiş olduğunu görüyorum. Akademik, idari ve teknik anlamda gerekli desteği sağlamaya gayret ediyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemiz, bugüne kadar sanat ve tasarım alanında güzel projeler yaptı. 2024 yılında da yapılacağı konusunda hiç şüphem yok. Hepinize teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Güzel Sanatlar Fakültemizin 2023 yılındaki performansını takdir ediyoruz. 2024 yılında daha başarılı bir performans sergileyeceğinize, sosyal ve sanatsal güzel etkinliklere imza atacağınıza inanıyorum. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hem ilimize hem de öğrencilerimize dokunan çalışmalar yapıyorsunuz.  Bizim sorumluluğumuz, öğrencilerimizi alanları ve meslekleri itibariyle geleceğe en güzel şekilde hazırlamaktır. Sizler Üniversitemizin sanatçılarısınız. Öğrencilerimiz, sanatçı adayı olmaları dolayısıyla onları teorik ve pratik anlamda iyi bir şekilde yetiştirmeniz lazım. Biz eksikleri görmek, duymak ve tamamlamak için buradayız. Sizin için en güzel çalışma ve eğitim alanı oluşturmak bizim sorumluluğumuzdadır. Güçlü ve zayıf yönlerimizi tespit edip, zayıflıklarımızı gidermeli ve güçlü yönlerimizi daha fazla güçlendirmeliyiz. Öğrencilerimizin gelişimini tam anlamıyla  sağlayabilmek için zayıf yönlerimizin farkında olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de Güzel Sanatlar Fakültemize ve yaptıkları etkinliklere gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

 Güzel Sanatlar Fakültemizin 2023 yılında yaptığı çalışmaları, 2024 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Rektörümüz, akademik çalışma, sanatsal çalışma ve etkinlikler, eğitim-öğretim, proje üretimi, sosyal sorumluluk projeleri, mezunlarla ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini, görev süresi içinde yapmayı planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri anlattı. Toplantı, Rektörümüzün akademik ve idari personelimizin taleplerini dinlemesi, sorularını cevaplaması ile sona erdi.